Изчезването на Амелия Еърхарт над Тихия океан преди 87 години остава

...
Изчезването на Амелия Еърхарт над Тихия океан преди 87 години остава
Коментари Харесай

Неразкрита мистерия може да получи отговор: Учени смятат, че са открили самолета на Амелия Еърхарт

Изчезването на  Амелия Еърхарт над Тихия океан преди 87 години остава една от най-големите загадки в авиационната история. Безброй теории за нейната орис са се появявали през годините, само че в този момент екип за дълбоководно изследване е на път да даде нови отговори.

Амелия Еърхарт изчезва безследно при околосветски полет през Екватора

Изследователски екип на компанията Deep Sea Vision твърди, че е отрил останките от самолета „ Локхийд Е-10 Електра “ на Амелия Еърхарт и навигатора ѝ Фред Нунан. Кадри, снимани с подводен дрон, демонстрират фигура, наподобяваща аероплан.

Снимка: Enex

Еърхарт и Нунан изчезват на 2 юли, 1937 година, по време на полет над Тихия океан. Целта ѝ е била да стена първата жена, направила обиколка на земното кълбо. Преди това става първата жена, прелетяла над Атлантическия океан. Двамата изчезват безследно. Следва най-голямото и скъпо търсене от страната на бреговата защита и военноморските сили на Съединени американски щати.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Еърхарт и Нунан са оповестени за мъртви две години по-късно. Множество екипи се провалят през годините в това да открият следите на самолета им.

Тони Ромео, водач и някогашен офицер от разузнаването на военновъздушните сили на Съединени американски щати, изяснява пред Wall Street Journal, че е финансирал изследването на океанското дъно, откакто е продал свои парцели за 11 милиона $.

Вижте повече във видеото

„ Може би това е най-интересното нещо, което съм правил през живота си. Почувствах се като 10-годишно момче “, сподели той.

Екипът му съумява да открие останките на третия месец от изследването, когато то е било в края си. Тогава сонарът снима фрагментите на самолета.

Снимка: Enex

Той има намерение да се върне за нова експедиция, която изрично да заключи, че това е машината, с която е починала една от най-известните дами летци.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР